Stories

PRIJS JONGE MAKERS 2020

Handmade in Brugge en TURBO willen met de Prijs Jonge Makers de skills van jonge ambachtelijke makers aanscherpen door hen te coachen op het vlak van ondernemen én ambachten. De winnaar krijgt een begeleidingstraject op maat en een geldprijs (€ 500).

Op donderdag 4 februari stellen we tijdens een livestream de drie genomineerden voor en maken we meteen ook bekend wie in de voetsporen treedt van Mathilde Vandenbussche, de laureaat van de eerste editie.

Gastheer van de avond is MNM-radiodj Robin Keyaert, live-muziek is er van onze huisband-voor-een-avond VentilateurBurgemeester Dirk De fauw zorgt voor een introductie. Verder mag je ook een terugblik verwachten op de editie van 2019 en een gesprek met Peter De Blieck (PL/NK), die de geldprijs schenkt. Na de pitches van de genomineerden en de beraadslaging van de jury, krijgt de winnaar de prijs uit handen van schepen Pablo Annys.

Dit zijn de drie genomineerden:

Lissy Vermeulen – Chefkok

Marie Vandewiele – Juweelontwerper / Goudsmid

Eline Bremeesch – Keramist