Kalender

TURBO Sessies – Over startups in de muzieksector

  • 12.11
  • 20u-22u
  • AMOK Pop-Up, Sint-Jakobsstraat 33, 8000 Brugge

Tijdens AMOK (nieuw stadsfestival in brugge) nodigt TURBO drie ondernemende creatievelingen uit de muzieksector uit.

📍 AMOK Pop-up (Sint-Jakobsstraat 33, Brugge)

👥 Keynotes van Vincent Reinders (Amsterdam), Dorian Perron (Parijs) en Ouni .

📅 Dinsdag 12 november 2019

📌 Start om 20u

Inschrijven verplicht via Eventbrite (Gratis!)

🔻PROGRAMMA🔻

◾ VINCENT REINDERS (Amsterdam, founder Radio Radio & 22tracks)

Vincent Reinders maakte twaalf jaar lang hiphop-radio op de publieke omroep samen met rapper Jiggy Djé. In 2009 was hij in Nederland met de oprichting van het platform 22tracks, dat wereldwijd miljoenen mensen bereikte met gecureerde playlists, de grondlegger van de streamingbeweging. Hij richtte het dj-café Radio Radio op, waarvoor hij partnerships sluit met Worldwide FM, Boiler Room en Clone.

Verder presenteert hij ook de nieuwe ondernemerspodcast Vallen & Opstaan, waarvoor hij al tien van de meest bevlogen Nederlandse ondernemers wist uit te nodigen aan zijn tafel.

◾ DORIAN PERRON (Parijs, Co-Founder Groover)

Via het webplatform Groover wil Dorian Perron de promotie van muziek heruitvinden en muzikanten makkelijker in contact laten treden met media, platenlabels, professionals,… Of: de kloof dichten tussen muzikanten en influencers. Het platform boekt resultaat, want wordt door duizenden muzikanten uit de hele wereld gebruikt en leidde al tot meer dan 40 platencontracten. Met Groover won Perron de ‘Coup de Coeur’-prijs van het MaMA Festival 2018 en op amper 24-jarige leeftijd kreeg hij de ‘Innovatieprijs’ van La Nouvelle Onde, een organisatie die jonge muziekvernieuwers in the picture zet.

◾ OUNI (Founder APolaroidStory)

Journaliste, muziekfreak, fotografe, model, blogster. De Oostendse Elisabeth Ouni, of gewoon Ouni, is het allemaal. Ze is het meest gekend als het brein achter APolaroidStory.com, het blogproject dat ze tien jaar geleden opstartte met interviews en Polaroid-portretten van muzikanten uit de urbanscene. Een paar bekende namen die ze wist te strikken: Lauryn Hill, Pharrell Williams, Mark Ronson, Kendrick Lamar,…

Wat is AMOK?

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP tien dagen lang in de Brugse Stadsrepubliek, een eigentijds stadsontwikkelingsproject in de Sint-Jakobsbuurt. AMOK wil de stadswijk verklanken, verbeelden en verbinden met meer dan 50 concerten of voorstellingen en zo’n 200 artiesten. AMOK is een microkosmos met een eigen dynamiek en wil een stedelijke beweging op gang brengen. AMOK is gedurfd, avontuurlijk en zet resoluut in op ontdekking.

TURBO is een samenwerking tussen Stad Brugge, HOWEST, VIVES, KU Leuven Campus Brugge, Ondernemerscentrum Brugge, Het Entrepot en De Republiek.

TURBO wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds Voor Regionale Ontwikkeling, alsook met Vlaamse cofinanciering van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en de Provincie West-Vlaanderen.